kraaienbende.nl

rondom het natuurhuis

Lopend langs het natuurhuis is dit het  uitzicht
Lopend langs het natuurhuis is dit het uitzicht

Het gebied rondom het natuurhuis

Het gebied rondom het natuurhuis

Ga door het hek met de kraai en loop het slingerpad rechts af. Aan de linkerkant is een deel van de hoogstam boomgaard te zien. Sla aan het einde links af, je loopt dan langs de noordkant van het oecologisch gebouwde natuurhuis. Aan het einde zie je links de moestuin liggen, rechts is de toegang tot de serre waar de meeste activiteiten plaatsvinden.

 

Het huis is gebouwd op de plaats van een vroegere stal, onder de verroeste platen werd de koeienmest naar de mestbak afgevoerd. De mestbak zelf is veranderd in een beschutte plek met een mediterane begroeiing: amandel, abrikoos, laurier, lavendel en vele andere planten groeien en geuren er uitbundig.

 

Er naast werd de vloeibare mest in de gierput afgevoerd. Op die verhoogde plaats zijn bogen aangebracht. De begroeiing ervan zorgt voor schaduw in de zomer. Daar wordt, bij mooi weer, de eigengebreide lunch gebruikt waarin veel produkten van de moestuin verwerkt zijn.

 

Via de moestuin, met de oude groenterassen en veel eetbare bloemen ga je door het prieel naar de paddenpoel, die daar ligt als een weer tot leven gebrachte oude schoolplaat.

 

Een slingerpad met links een elzenberkenbosje, met een houtsnip als vaste wintergast, en rechts is er langs het water een griend. Dit zijn wilgen met verschillende kleuren bast waar manden en andere produkten van kunnen worden gevlochten. Ook de gevlochten afscheiding van de tuin is van het griend afkomstig.

 

Het pad leidt naar de braak, het laagst gelegen stuk van het natuurgebied de Suyderbraeck.

Fruitbomen in de boomgaard:            notarisappel
Fruitbomen in de boomgaard: notarisappel
Poire William
Poire William
walnoot
walnoot
tamme kastanje
tamme kastanje